Vollebregt-Smitsorgel H. Brigidakerk Geldrop

Brigidaconcerten

Pasted Graphic 1
Voorwoord

Muziek raakt je…
Iedereen maakt het mee, je hoort een klank, meerdere tonen, of zelfs een heel stuk muziek. Je kunt niet aangeven waarom, maar het raakt je. Soms is het een combinatie van de plek waar je bent met deze muziek. Er is iets gebeurd of staat te gebeuren waardoor je ontroerd wordt. Soms word je emotioneel en komt het harder binnen, maar heel vaak zorgen de klanken voor nieuwe energie en extra kracht om verder te gaan. In dat geval ben je een ander mens geworden, gelukkiger.
Zo gebeurt dat ook bij musici, en zeker gebeurt dat bij onze organisten. Ze raken ook ontroerd door hun muziek. Soms maken ze zelf nieuwe muziek om die zó uit te voeren dat de luisteraars erdoor geraakt worden.

Ook dit jaar hebben we weer ons uiterste best gedaan om een luisterrijk programma te kunnen presenteren.

De orgelconcerten zijn gratis toegankelijk. Wel is er na afloop van de concerten een collecte (deze is vrijwillig). Daarnaast ontvangen wij bijdragen van een beperkt aantal donateurs en de gemeente Geldrop-Mierlo. Om u een kwalitatief hoogwaardig programma te kunnen blijven presenteren, zijn de deurcollectes zeer noodzakelijk. Wij zijn de gulle gevers zeer dankbaar!

Wij wensen alle musici prachtige concerten toe. En u als toehoorde heel veel luisterplezier.

Namens de Stichting Brigida Concerten
P.L.M. van Rooij, voorzitter

Namens de Werkgroep Carillon
C.A. Brouwers, voorzitter